خانه » اخبار آموزشگاه » آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی

آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی

آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی

تجهیزات دندانپزشکی مهمترین بخش هر مطب دندانپزشکی است.و شناخت آن برای هر پزشکی ضروری است. همچنین اگر شما بخواهید به عنوان دستیار دندانپزشک فعالیت کنید،شناخت این تجهیزات و اصول نگه داری از آن بسیار حائز اهمیت است. (آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی)

آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکیبرای ثبت نام در دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی می توانید یا از طریق مراجعه حضوری به یکی از شعب آموزشگاه یا از طریق واتساپ به شماره 09361364164 یا از طریق تماس تلفنی با شماره چهار رقمی آموزشگاه (4164-041) اقدام به ثبت نام در این دوره آموزشی نمایید. علاوه بر آن شرکت در دوره تعمیر تجهیزات دندانپزشکی نیز به شدت توصیه می شود. جهت مشاوره رایگان و استعداد یابی شغلی با ما تماس بگیرید. برای رزرو و پیش ثبت نام دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی کلیک کنید.

معرفی ابزار، لوازم و تجهیزات دندانپزشکی

آینه دندانپزشکی: این وسیله عصای دست دندانپزشکان است.همچنین یکی از کاربردی ترین تجهیزات دندانپزشکی به شمار می رود.این وسیله دو کاربرد دارد،کاربرد اصلی آن بررسی و معاینه داخل دهان و دیدن قسمت هایی از دهان که به طور مستقیم دیده نمی شوند.کاربرد بعدی آن جمع کردن زبان ،گونه و لب در هنگام معاینه است.

سوند دندانپزشکی: از این وسیله برای معاینه دندان و پیدا کردن پوسیدگی دندان استفاده می شود، یکی دیگر از کاربردهای این وسیله امتحان سختی و سلامت دندان است.

پنس: امکان راحت جایگذاری و خارج کردن وسایل و ذرات ریز مانند:گاز ،رل پنبه و… را به دندانپزشکان می دهد.که آن ها زوایا و نوک های متفاوتی دارند،بعضی از آن ها دارای سری صاف و مستقیم و بعضی از آن ها دارای سری کج می باشند.

انبرک: یا همان کاوشگر دندان یک قلم است که دارای نوک متمایز، نازک و قلاب مانند در یک یا هر دو انتهای آن است. از این ابزار برای بررسی مسائل دندانی مانند حفره ها و پلاک و بررسی همزمان وضعیت ترمیم ها (به عنوان مثال، تاج ها، بریج ها و غیره) استفاده می شود

اسکالر: از نظر اندازه و شکل بسیار شبیه به کاوشگرها هستند. با این حال، جرم‌ گیرها به طور منحصر به‌ فردی متفاوت هستند، زیرا دارای قلاب ضخیم‌تری هستند که به طور موثر پلاک و جرم دندان‌ها را از بین می‌برد. بدون این ابزار مفید، جرم ها می توانند به شکل گیری ادامه دهند و منجر به تعدادی از مشکلات دندانی از جمله حفره ها و بیماری های لثه شوند(آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی).

سرنگ دندان: تزریق داروی بی حسی از طریق سرنگ به دندان ها انجام می شود. معمولا سوزن این سرنگ ها از سرنگ معمولی بلند تر است تا دندانپزشک با تسلط بیشتری به نقطه دلخواه تزریق کند. سرنگ های دیگری وجود دارند که مخصوص پاشیدن آب است که در حین خدمات استفاده می شود که محیط دهان را از باقی مانده ضایعات دندانی تمیز می کند و بعد از آن از سرنگ هوا استفاده می شود تا محیط دهان را خشک کنند.

فورسپس: از فورسپس و الواتور برای کشیدن دندان هایی دیگر قابل ترمیم نیستند استفاده می شود.

ابزارهای ترمیم آمالگام

کندانسور،کارور،برنیشر از ابزارهای ترمیم آمالگام هستند، که به ترتیب از هریک از آن ها برای فشردن و متراکم کردن ماده ترمیمی در حفره ی دندانی، شکل دادن به سطح آن ،صاف کردن، شکل دهی و پالیش/پرداخت آمالگام قبل از سخت شدن استفاده می شود.

تجهیزات اندو: از این تجهیزات برای درمان ریشه دندان استفاده می شود.که یکی از مهمترین تجهیزات در هر مطب می باشد. از شاخص ترین آن ها فایل ها می باشد.از فایل ها برای تمیز کردن کانال ریشه استفاده می شود(آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی).

توربین دندانپزشکی: توربین ابزاری است که دندانپزشک توسط آن قسمت های پوسیده دندان را بر می دارد.این روش مانع گسترش پوسیدگی می شود.توربین ها انواع مختلفی دارند اما اساس کار یکسانی دارند.همه ی توربین ها دارای هد هستند که به آن کاتریج می گویند.

اکثر مردم این وسیله را با نام دریل دندانپزشکی می شناسند.

آنگل: از آنگل برای کارهای مختلفی مانند مراحل نهایی برداشت پوسیدگی، بروساژ و پروفیلاکسی در جرمگیری، پرداخت و پالیش ترمیم ها و… استفاده می شود.آنگل ها ابزار کم سرعت با گشتاور بالا هستند.

فرز: فرز ها جز مهمترین و کاربردی ترین ابزارهای یک مطب دندانپزشکی می باشد. که برای تراش دندان ها و ایجاد برش در قسمت های سخت دندان ها و صیقلی کردن سطح دندان استفاده می شود. فرزها در جنس ها و سایزهای مختلفی عرضه می شوند.

لایت کیور: دستگاهی است که به وسیله نور بنفش مواد ترمیمی را سخت می کند که به این کار کیورینگ می گویند.لایت کیورها در نوع هالوژن و LED هستند. (آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی)

و…

آشنایی با تجهیزات رایج دندانپزشکی

نکات مهم در نگهداری تجهیزات دندانپزشکی

  • تمیزکاری منظم: تمامی تجهیزات باید پس از هر بیمار تمیز و ضدعفونی شوند.
  • بررسی دوره‌ای: تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی باید به صورت دوره‌ای بررسی و سرویس شوند.
  • استفاده صحیح: برای جلوگیری از خرابی، تجهیزات باید به درستی و مطابق دستورالعمل‌های سازنده استفاده شوند.

آموزش استفاده و تعمیر تجهیزات دندانپزشکی در تبریز

در تبریز، آموزشگاه‌های معتبری دوره‌های آموزشی مربوط به استفاده، عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات دندانپزشکی را ارائه می‌دهند. این دوره‌ها شامل آموزش‌های عملی و تئوری بوده و شرکت‌کنندگان را برای ورود به بازار کار آماده می‌کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

preloader