اتاق عمل نام بخشی از بیمارستان است که برای انجام جراحی در نظر گرفته می شود. ممکن است برای نام بردن لوازم و تجهیزات اتاق عمل تنها ابزارهایی مانند تیغ جراحی یا سایر لوازم پزشکی به ذهنتان برسد، اما باید بدانید که لوازم و تجهیزات اتاق عمل شامل مجموعه ای از تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی می باشد.
لوازم و تجهیزات اتاق عمل شامل تجهیزات عمومی نیز می شود مانند🔸کفپوش و دیوارپوش های اتاق عمل، 🔸تاسیسات برقی و 🔸گازی طبی، 🔸تجهیزات و مواد گندزدا و استریل کننده می باشد. از دیگر لوازم عمومی 🔸تخت اتاق عمل است که می بایست قابلیت تنظیم و تغییر به حالت مناسب جراحی را داشته باشد. 🔸چراغ های اتاق عمل نیز از تجهیزات اتاق عمل می باشند که می بایست نور بدون سایه ایجاد کنند.
همچنین این نور نباید باعث خستگی چشم ها شود. 🔸دستگاه بیهوش کننده که در قسمت بالای تخت اتاق عمل قرار دارد شامل لوله هایی است که به بیمار متصل می باشد که روند بیهوشی بیمار و همچنین تنفس بیمار را در طی جراحی کنترل می کند. این دستگاه همچنین شامل یک مانیتور است که به فرایند گازهای مخلوط در مدار بیهوشی کمک می کند. از دیگر لوازم و تجهیزات اتاق عمل، 🔸گان جراحی و 🔸لباس اتاق عمل می باشد که به ۲ دسته یکبار مصرف و چند بار مصرف تقسیم می شوند. 🔸ماسک جراحی، 🔸دستکش جراحی، 🔸شان جراحی از دیگر تجهیزات اتاق عمل می باشند.
تجهیزات هر اتاق عمل متناسب با عمل جراحی که در پیش دارد متفاوت می باشد. از جمله تجهیزات اتاق عمل انواع ست هایی است که هر یک لوازم ضروری و استریل شده خاص خود را دارد. ست پیوند کلیه، ست کورتاژ تخلیه ای، ست پانسمان مربوط به عمل سیستوسل-رکتوسل، ست عمل جراحی مغز و ست لامینکتومی هر یک اجزا و لوازم استریل مربوط به آن عمل را دارند.
۱_ پگ های گان و حوله
۲_ چراغ سیالیتیک
۳_ کلمپ
۴_ ست جنرال
۵_ ست کامل
۶_ آلیس از نوع کرو
۷_ دستگاه مانیتورینگ قلبی
۸_ دستگاه مانیتورینگ مغزی
۹_ ونتیلاتورها
۱۰_ دستگاه شوک
۱۱_ انواع ست های پانسمان
۱۲_ ترالی داروها
۱۳_ انواع ماسک اکسیژن، ونچوری ها و.
۱۴_ لوازم کافی برای اینتوبه کردن بیمار در صورت نیاز
۱۵_ دستگاه ساکشن
به عنوان یک حرفهای در زمینه پزشکی، آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی ضروری است. دورههای آموزشی مانند آنچه که در آموزشگاه آپادانا تبریز ارائه میشود، به شما کمک میکند تا تواناییهای لازم برای تعمیر و نگهداری صحیح را پیدا کنید.
هرچند تجهیزات پزشکی روز به روز پیشرفتهتر میشوند، اما نگهداری و تعمیر به موقع آنها هنوز هم یکی از چالشهای بزرگ در حوزه پزشکی است. آموزش در این زمینه میتواند به کادر درمانی کمک کند تا در کمترین زمان ممکن تجهیزات را به حالت اولیه برگردانند.
دیدگاهتان را بنویسید